Paye Kart

Paye Kart

Paye kart, PTT A.Ş, Belbim A.Ş, ve Turkcell A.Ş’nin ortaklığıyla kurulan ve ana şirket olarak da Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş adıyla kurumlar için finansal çözümler sektörüne 2019 yılında adım atan bir tamamen Türk ve çok ortaklıklı bir kuruluştur. Paye Yemek Kartı ile şirket personellerinizin yemek ihtiyaçlarını en avantajlı şekilde karşılayabilir ve bununla birlikte vergi avantajından faydalanabilirsiniz.

Paye Kart Nedir?

Paye yemek kartı Türkiye’de çıkarılan ilk yerli yemek kartı platformudur. Paye yemek kartı ortak girişim sonunda %100 olarak yerli sermaye ile kurulmuştur. Ayrıca bu kartın yemek kartı olma özelliğinin haricinde bir de İstanbulKart olma özelliği bulunmaktadır. 

Şirketiniz İçin Hangi Yemek Kartı Daha Uygun?

Paye Yemek Kartı İle
%100 Vergi Avantajı
Nasıl Sağlayabilirsiniz?.

Gelir Vergisi Kanunu’na göre şirketler, çalışan yemek yardımlarını, nakit yerine Paye Yemek Kartı ile sağlamaları durumunda;

SGK İşveren Hissesi

SGK İşçi Primi

Gelir Vergisi

Damga Vergisi

Paye Kart’ın Vergi Avantajı Ne Kadar?

Paye Yemek Kartı Vergi Avantajı
15000 / Yıllık

Çalışan Başına Vergi Avantajı

%100 Vergi Avantajı

Gelir Vergisinden Düşer

Çalışanlar Yemeklerini Seçebilir

Zamandan Tasarruf

Aylık Fiş Toplamazsınız

Paye Yemek Kartı Başvuru
Kurumlara Özel Yemek Kartı Çözümleri

Paye Yemek Kartı Hakkında Sorularınız Mı Var? Hemen Bizlere Ulaşın!

Paye Yemek Kartı İletişim

2020 yılında personellerin yemesi için ayrılan günlük yemek bedeli istisnası %21 yükseltildi. 2020 yılında çalışanlara verilen yemek bedeli istisnası 23 TL (Günlük Yemek Ücreti) + 1,84 TL (KDV) ile birlikte toplamda 24,84 TL oldu. Bu yemek bedeli ücretini çalışanlarınıza Paye yemek kartı ile verdiğinizde aslında ödediğiniz bu tutarın tamamı gelir vergisinden, SGK priminden ve damga vergisi gibi ödemelerden istisna sayılmaktadır. Bu konuyu hemen rakamlarla açıklamaya çalışalım ve 10 kişilik bir ekibinizin olduğunu düşünelim. Ayrıca çalışanlarınızın 1 ay içerisinde çalışacağı gün sayısını ortalama 22 gün olarak düşünelim;

Paye Yemek Kartı Vergi Avantajı Hesaplama

Aylık Çalışma Günü
Çalışan Sayısı
Günlük Yemek Bedeli (KDV Dahil)

Paye Kartın Kartları

Türkiye’de çıkarılan ilk yemek kartı olan Paye yemek kartının, yemek kartı olma özelliğinin dışında bir de İstanbulKart olma özelliği bulunmaktadır. Yani Paye kart aslında tek bir kart içerisinde yemek kartı ve İstanbulKart olarak ortak bir paydada bulunmaktadır. Bu kart hakkında daha fazla detaylı bilgi almak için tıklayın. 

Operasyonel İş Gücünüzü
İşiniz İçin Harcayın!.

Paye Yemek Kartı sistemine geçerek zamandan ve paradan tasarruf edin. Yemek Kartı sistemleri binlerce işletme ile anlaşmalıdır ve çalışanlarınız lezzetli yemeklerini yerken sizde işletme olarak %100 Vergi Avantajı‘ndan faydalanın.

%

Memnuniyet

/

Destek

+

Anlaşmalı İşletme

Paye Yemek Kartı Başvuru
Paye Kart'a Nasıl Başvurabilirim?

Paye Kart ve diğer tüm yemek kartlarını karşılaştırarak başvuru yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte bu başvuru sayfasından firmanız için en ideal yemek kartını tespit edip başvurunuzu hızlıca yapabilirsiniz.

Paye Kart Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Paye kart sahipleri kartlarına şifre nasıl tanımlayabilirler?

Kart sahipleri kartlarına ödeme terminalleri üzerinden şifre tanımlayabilir ve kullanmaya başlayabilirler.

Gerçekleştirilen alışverişlerden komisyon dışında üye iş yerlerinden herhangi bir talepte bulunulmamaktadır.

Paye kart ile ilgili sorun yaşayan kişiler yardım almak için 0850 477 7293 numaralı çağrı merkezini arayıp yardım alabilmektedir.

Üye iş yeri önerisinde bulunmak için destek@payekart.com.tr mail adresine mail atabilirsiniz.

Devlet tarafından belirlenen ücret mecburi bir ücret değildir. Şirket çalışanlarınıza bu tutarın altında ya da üstünde ücret ödeyebilirsiniz. Sadece çalışanlarınıza bu tutarın üzerinde günlük yemek bedeli ödediğiniz taktirde de şirketiniz yine belirlenen ücret yani 25.25 TL üzerinden muaf tutulmaktadır.

Paye Kart yeni kurulan bir yemek kartı olduğu için şu anda mobil uygulaması bulunmamaktadır. 

Paye yemek kartı 81 ilde Paye karta üye olan iş yerlerinde geçmektedir. Paye kartın ayrıcalıklı olan dünyasına katılan kişiler/kurumlar ev yemekleri yapan firmalardan, lüks restoranlardan, fast food zincirlerinden, büfelerden, pastanelerden, marketler ve süpermarketler gibi daha birçok yerden harcamalarını gerçekleştirebilirler. Paye kartın detaylı bir şekilde geçtiği yerleri öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

Paye kart ve diğer tüm yemek kartlarını karşılaştırarak başvuru yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte bu başvuru sayfasından firmanız için en ideal yemek kartını tespit edip başvurunuzu hızlıca yapabilirsiniz.

 

Paye Kart Yemek Kartı Kullanın

%100 Vergi Avantajından Faydalanın!

Paye Kart Yemek Kartı Blog İçerikleri

Paye Kart Yemek Kartı Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz Bu Blog İçeriklerinde…

Paye Kart Yemek Kartı Kullanın

%100 Vergi Avantajından Faydalanın!