Yemekmatik Kart

Yemekmatik Kart

Nerede Geçiyor?

Bilindiği üzere yemek kartları anlaşmalı olduğu mağazalarla entegre bir şekilde insanlara hizmet sunmaktadır. Normal şartlarda her yemek kartı her yerde geçmiyor olmasına rağmen, Yemekmatik kart, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından çıkarılan bir kart olduğu için, Türkiye sınırları içerisinde kredi kartı geçen her yerde geçmektedir.

Bakiye Öğrenme

Yeni bir işe girmiş olabilirsiniz ya da çalıştığınız iş yeri tarafından size öğlen yemeğinizi yiyebilmeniz için Yemekmatik Kart verilmiş olabilir. Bu kart üzerinden yaptığınız harcamalardan sonra, kartınızın içerisinde bulunan bakiyenizi nasıl öğreneceğiniz konusunda hiç endişeye kapılmayın. Bunu öğrenmenizin yolu çok basit. O zaman şimdi bakiyenizi nasıl öğrenebileceğinizi anlatmaya başlayalım. Öncelikle kart bakiye bilgilerinizi öğrenmek için Yemekmatik Kartınızı kendinizle ilişkilendirmelisiniz. Bu ilişkilendirme işlemini web sitesinde bulunan ‘’Kart Aktifleştir’’ seçeneği üzerinden yapabilirsiniz.

Ardından kartınızı ilişkilendirmiş olduğunuz cep telefonu numaranız üzerinden 0850 988 99 99 numaralı telefona, ‘’Bakiye’’ yazıp boşluk bıraktıktan sonra kartınızda bulunan ‘’son 6’’ rakamı yazarak mesaj göndermeniz gerekmektedir. Bu mesaj işlemi gerçekleştirdikten sonra, kartınızda bulunan bakiye bilgileriniz size mesaj olarak iletilecektir.

Örneklemek gerekirse; Bakiye 181818

Yemekmatik Kart

Yemekmatik Kart Başvuru

Yemekmatik üye iş yeri olmak istiyorsanız eğer kartın web sitesine girerek üye iş yerleri sekmesinden, üye iş yeri olmak istiyorum seçeneğine tıklayarak Yemekmatik ile iş ortağı olabilirsiniz. Bu sekmeye tıkladıktan sonra bir form ile karşılacaksınız. Karşılaştığınız formu doldurduktan sonra kartın yetkilileri sizinle iletişime geçerek, üyelik işlemlerinizi başlatacaklardır.

Yemekmatik Kart Para Yükleme

Yemekmatik Kart tercih eden firmalar, Yemekmatik Kartın web sitesinin sağ üst kısmında yer alan ‘’Sisteme Giriş’’ bülümü üzerinden sisteme girip Yemekmatik kartlarına istedikleri yükleme işlemini gerçekleştirebilirler.

Günlük Yemek Bedeli

Gelir Vergisi Kanunu uyarınca iş yerinizde yemek hakkı sunmadığınız çalışanlarınıza, dışarıda yemek yemesi için vereceğiniz yemek bedeli 19TL ( KDV dahil 20,52 TL) tutarındadır. Bu tutarın tamamı gelir vergisi üzerinden istisna olacaktır. Bu tutarı aylık olarak düşünürsek de Yemekmatik Kart aylık yemek bedeli 451 TL’dir.

Yemekmatik Kart Şifresi Nasıl Alınır?

Kartınıza şifre almak istiyorsanız ya da var olan şifrenizi değiştirmek istiyorsanız da yapmanız gereken şeyler aynıdır. İlk olarak yemekmatik kartınızı kendinizle ilişkilendirme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bu ilişkilendirme işlemini web sitesinde bulunan ‘’Kart Aktifleştir’’ seçeneği üzerinden yapabilirsiniz.

Ardından kartınızı ilişkilendirmiş olduğunuz numaranız üzerinden 0850 988 99 99 numaralı telefona, Yemek yazıp boşluk bırakıp belirlediğiniz 4 rakamlı olan şifrenizi ve Yemekmatik Kart’ınızın son 6 hanesinde yer alan rakamları göndermelisiniz.

Nasıl yapacağınızı örneklemek gerekirse Yemek 0101 181818

Siz mesajı bu şekilde gönderdikten sonra Yemekmatik Kart’ınızda gerçekleşen şifre değişikliği bilgisi size mesaj olarak iletilecektir.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

Yemek Kartı Vergi Avantajı Hesaplama

Aylık Çalışma Günü
Çalışan Sayısı
Günlük Yemek Bedeli (KDV Dahil)

Yemek Kartına Nasıl Başvurabilirim?

Tüm yemek kartlarını karşılaştırarak başvuru yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte bu başvuru sayfasından firmanız için en ideal yemek kartını tespit edip başvurunuzu hızlıca yapabilirsiniz.